15 Ekim 2012 Pazartesi

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerinin Hatırlanma Oranları

Pin It Now!
www.mrmaana.com adresinde yapılan online pazar araştırması, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin, bu projeyi büyük emekler ile yürüten kurumlarla ne kadar özdeşleştiğine ve kurumun itibarına ne kadar katkı sağladığına dair veriler elde etmek amacıyla düzenlendi. Türkiye'nin farklı sektörlerde faaliyet gösteren üç kurumunun uzun zamandır yürütmekte olduğu KSS projeleri ele alındı: İş Bankası - 81 İlde 81 Orman, Renault - Sokakta İlk Adımlar ve Türk Telekom - Türkiye'ye Değer...

Mr.Maana'nın üyelerine, kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ismi verilerek, projenin hangi kuruma ait olduğu soruldu. Soru formatında dört şık ve çoktan seçmeli yöntemi kullanıldı. Üyeler, doğru olduğunu düşündükleri şıkkı işaretlediler. Araştırma 521 üye üzerinden gerçekleştirildi.

Kurumla en iyi özdeşleşen KSS projesi Türkiye'ye Değer!
MindMining yöntemiyle elde edilen araştırma sonucuna göre, kurumla en iyi özdeşleşen KSS projesi, Türk Telekom'un "Türkiye'ye Değer" projesi oldu. Soruyu yanıtlayan üyelerin %49'u Türk Telekom yanıtını verdi. Üyelerin %29'u ise "Türkiye'ye Değer" projesinin Turkcell tarafından yürütüldüğü yanıtını verdi.
  • İş Bankası - “81 İlde 81 Orman” projesi: Doğru yanıt oranı %39.
  • Renault - “Sokakta İlk Adımlar” projesi: Doğru yanıt oranı %27.
  • Türk Telekom - “Türkiye’ye Değer” projesi: Doğru yanıt oranı %49.
"Sokakta İlk Adımlar" Doğuş Otomotiv ile hatırlandı...
Renault'nun uzun yıllardır devam ettirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projesi "Sokakta İlk Adımlar", marka ile özdeşleşmesi zayıf kalan projelerden biri oldu. Mr.Maana üyelerinin katılım gösterdiği araştırmada, soruya doğru yanıt verenlerin oranı %27'ydi. 

Araştırmada ortaya çıkan en ilginç sonuç ise, üyelerin %35'inin Sokakta İlk Adımlar projesinin Doğuş Otomotiv tarafından yürütülen bir proje olduğunu sanması oldu.

81 İlde 81 Orman Projesi İş Bankası'nın mı yoksa Garanti Bankası'nın mı?
Araştırmaya katılan üyelerin %39'u 81 İlde 81 Orman projesinin İş Bankası'nın KSS projesi olduğunu doğru olarak hatırlarken, %36'sı ise bu soruya Garanti Bankası yanıtını verdi.


Veriler, Mayıs 2012'de, www.mrmaana.com sitesinde, MindMining araştırma yöntemi kullanılarak elde edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder